Grupp C: Fördel Turkiet som slog Norge

Turkiet slog Norge med 2-1 på Ullevål. Därmed är Turkiet en poäng före och har avancemanget i egna händer i sista matchen hemma mot Bosnien/Hercegovina.

Norge missade sin gyllene chans att säkra en EM-plats hemma på Ullevaal på lördagskvällen. Trots ledning blev det förlust mot Turkiet, 1-2 - och plötsligt är EM-slutspelet långt, långt borta.

Det började så bra inför en jublande hemmapublik i Oslo. Erik Hagens cykelspark på bästa brassemanér efter 12 minuter gav Norge ledningen och vägen mot EM var motorvägsbred.

Men den skulle förvandlas till en krokig stig. Och värst var det nog för Norges målvakt Håkon Opdal. Han borde ha tagit Emre Belozoglu skott från 25 meter i 31:a minuten.

Den verkliga kallduschen kom i 60:e minuten. Nihat Kahveci sköt ett långskott som betydde 2-1 till Turkiet - och plötsligt turkiskt överläge i kampen om den andra kvalplatsen bakom Grekland i grupp C.

Norge behöver inte bara slå Malta borta på onsdag. Man måste också hoppas på att avsågade Bosnien-Hercegovina tar poäng mot Turkiet i Istanbul. Turkiet gick förbi Norge och är med 21 poäng i ett bättre läger inför avgörandet. Norge har 20 poäng.

Grekland har redan vunnit gruppen och nöjde sig med 0-0 hemma mot Malta på lördagen.

Norge-Turkiet 1-2 (1-1)
1-0 Erik Hagen (12), 1-1 Emre Belözoglu (31), 1-2 Nihat Kahveci (59)

Publik: 23 783

Moldavien-Ungern 3-0 (2-0)
1-0 Igor Bugaev (13), 2-0 Mantas Savenas (23), 3-0 Serghei Alexeev (86)

Publik: 7 000

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se