Dubbla budskap oroar inte Region Halland

Region Hallands ledande politiker Göran Karlsson vill inte lägga alltför stor vikt vid beskedet att Kungsbacka ställt sig bakom ett yttrande om att skapa större län och regioner.

I lördags berättade Hallandsekot att Kungsbacka har ställt sig bakom ett yttrande där Göteborgsregionens kommunalförbund, GR, är positivt till ansvarskommitténs förslag om att skapa större län och regioner.

Den halländska regionstyrelsens ordförande centerpartisten Göran Karlsson vill inte närmare kommentera beskedet innan han har talat med Kungsbackas kommunalråd Per Ödman.

”Det räcker inte”
Att en kommunstyrelseordförande som Per Ödman tar ställning när han representerar Kungsbacka i ett samverkansorgan som GR räcker inte för att slå fast att Kungsbacka har ändrat ståndpunkt, menar Göran Karlsson.

Det är vad kommunens högsta beslutande organ kommunfullmäktige säger som räknas, enligt Göran Karlsson.

En gemensam syn
Och det som fullmäktige i Kungsbacka hittills har sagt är samma som alla andra halländska kommuner och även Region Halland, nämligen att Halland ska hållas helt och odelat.

Göran Karlsson ska nu ta reda på vad Per Ödman egentligen menar. Och i morgon, måndag, träffas folk från länets politiska partier återigen för att diskutera fram en gemensam syn på frågan om Hallands framtid.