Positiv bandymanifestation i Skutskär

Skutskärs bandy tog i går en storseger mot Helenelund med siffrorna 13-3, men det var inte bara en match som spelades i Skutskär igår. Ett drygt hundratal bandyfans hade dessutom samlats innan matchen för en manifestation till stöd för bandyns framtid i Skutskär efter den senaste tidens turbulens.

Sören Sandström var en av eldsjälarna:

- Det såg väl lite tunt ut till en början får jag väl säga, men det tog sig fram mot tiden för avmarch. Och sen när vi väl drog i väg var vi uppskattningsvis 100-150 personer i manifestationen.

Varför gjorde ni det här?

- Från början var det tänkt som en protestmarch mot kommunstyrelsens förmodade beslut om att lägga ner den konstfrusna bandybanan, men så kom ju bandystyrelsens propå om att bygga en innehall istället och då tyckte vi att vi kunde genomförde manifestationen ändå, fast i en mer positiv anda.

Vad hoppas ni ska hända framöver?

- Ska bandyn i Skutskär ha någon framtid överhuvudtaget så behövs det säkerligen en innehall. Bandykulturen är djupt rotad i Skutskär, och det skulle förvåna mig om en sån här hall inte kom till stånd inom några år, säger Sören Sandström.

Erik Möller
erik.moller@sr.se