LOVISA: Kom, så kastar vi loss!

Det var som dansbandsdrottning hon gjorde sig känd, men det var som programledare i Kär och Galen hon vandrade in i våra hjärtan: Lotta Engberg! Allt om man ska tro den lyssnarröstning som Patti och jag initierade i dagens sändning. Tidernas bästa tv-underhållningsprogram, var vad vi bad om, och den självklara vinnaren blev alltså tv-världens alldeles egna wedding planner, Lotta. Tätt följd av Hägerfors och Timells Det Kommer Mera. Patti och jag kunde utan en sekunds tvekan skriksjunga med i signaturen (DET KOMMER MERA, DA-DA-DA-TA-DA-TA-DA-DA-DA-DA-DA!), men ingen av oss hade något som helst minne av vad programmet gick ut på.

Och i Antingen or Not idag lyckades Tobias och Eva nätt och jämnt klassa in tillräckligt många ord i kategorierna balett eller druva, trots programledarnas bristfälliga franska.

Sen berättade livsstilskommissionären Klara Zimmergren att det var först efter det att en väninna föreslog att Klara skulle söka professionell hjälp, som Klara slutade dricka rödvin och dumpa sina emotionella dilemman på kompisarna. Och som hon alltså blev av med epitetet ”jobbig”. Och Charles definierade meningen av ”för privat”: när en kursare på bussen berättar om sin ilning mellan skrotum och anal. Varsågod, Nationalencyklopedin!

Vi hörs på fredag!
Lovisa