Västerås kan få ny-gammal galleria

Ett av landets största fastighetsbolag diskuterar nu en stor renovering av Arosian i centrala Västerås. Det finns planer på att göra om det gamla Domushuset till en galleria.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs vd Anders Nylander bekräftar att man planerar en renovering av byggnaden och att diskussionerna just nu är intensiva.

Fastighetsbolaget kommer inte att fatta något beslut förrän i mitten av december, och Anders Nylander är därför försiktig i sina uttalanden.

Men han säger till P4 Västmanland att man tror på Västerås city som handelsstad och att city behöver förstärkas. Just nu för man en tät dialog med både Västerås stad och med kunder.

Det gamla Domushuset byggdes år 1963. Förutom butiker finns där även ett parkeringshus på tre våningar. Domus lade ner varuhuset under 1990-talet och det ombildades då till Arosian.

Butikerna i byggnaden har renoverats efter hand, men fortfarande finns det stora tomma ytor som helt skulle kunna planeras om till en galleria.

Henrik Ohlander, butikschef på Clas Ohlson, är glad över att fastighetsägaren satsar på det gamla Domushuset.

- För oss skulle det vara positivt om det blev en uppfräschning av huset och av det här kvarteret. Det skulle gynna hela centrum, man skulle sprida ut centrum lite grann, säger Henrik Ohlander till P4 Västmanland.

Även de kunder som P4 Västmanland pratat med är relativt positiva, men Sylvia Öhlund undrar om det verkligen behövs ytterligare en galleria:

- Ja du, man har renoverat i city i ganska många omgångar och gjort om, ändrat och flyttat. Behövs det verkligen en galleria till? Jag har svårt att se hur det skulle bli.