Ingen gripen för garagebrand i Vallentuna

Polisen har ännu ingen gripen misstänkt för gårdagens omfattande garagebrand i Vallentuna centrum. En man hittades död i garaget och flera personer fick rökskador.

Det var vid 13.30 på söndagen som polisen fick larm om att det kom rök från garaget som rymmer cirka 50 bilar. Röken från branden blev mycket omfattande och spreds upp till lägenheterna i hyreshuset ovanpå garaget. Huset fick evakueras och flera lägenheter rökskadades.

Femton personer fördes till sjukhus med lindriga rökskador.

En stor räddningsinsats kallades till platsen och personal från flera brandstationer deltog i släckningsarbetet.

Det var när rökdykare tog sig in i garaget som de hittade en död man i en bil. Mannen har under natten identifierats, men det är ännu inte klarlagt  hur mannen avlidit.

Polisen misstänker att branden var anlagd och rubricerar den som grov mordbrand. Enligt uppgift till TT så har polisen hittat flera olika brandhärdar i garaget. Flera vittnen uppger att de sett ungdomar springa från platsen just innan det började välla ut rök från garaget.

Under dagen fortsätter de tekniska undersökningarna och polisen kommer även att knacka dörr i Vallentuna för att få fram mer vittnesuppgifter.