Fröjdfeldt dömer på Wembley igen

Fotbollsdomaren Peter Fröjdfeldt från Eskilstuna har fått en ny stormatch. Han ska döma det avgörande EM-kvalmötet mellan England och Kroatien där på onsdag.

Fröjdfeldt dömde nyligen en match i Champions League i London och har nu fått fortsatt förtroende från UEFA, den europeiska fotbollsfederationen.

England var i stort sett ute ur nästa års EM-slutspel efter förlust borta mot Ryssland, men har åter allt i egna händer inför sista omgången i kvalspelet på onsdag.

Ryssland förlorade senast mot Israel på bortaplan och genom det tappade ryssarna slutspelsplatsen till England, som alltså möter Kroatien hemma i avslutningsmatchen på onsdag. En poäng för engelsmännen och laget är klart för slutspelet nästa år.

– Det kommer säkert att bli fullt, 80 000 på läktarna och det brukar kännas när man går in på arenen, men när matchen väl är i gång är det fullt fokus på de där elva mot elva, säger Fröjdfeldt.

– Det var nästan värre i början när man hade 35 personer, som hängde på staketet runt arenan och man hörde varenda kommentar, konstaterar han.

– 80 000 på Wembley blir bara som ett sorl, tillägger han.