Tjejjour stödjer unga flickor

En tjejjour har startats i Skövde. Tjejjouren ska i första hand finnas till för högstadie- och gymnasieungdomar.

Tjejer har stora krav på sig och det kan vara svårt att prata med familj eller kompisar. Då kan tjejjouren finnas där istället, säger Madelene som arbetar på tjejjouren i Skövde:

- Man ska vara så himla snygg och bäst. Det ställer väldigt höga krav på tjejer och det är inte alla som har vuxna att prata med. Vi vill vara där för dem och lyssna.

Stödja vid våldtäkt
Madelene tror att tjejjouren kommer få hantera många sexrelaterade problem.

- Har jag blivit våldtagen? Jag kanske inte sa tillräckligt mycket nej? Tänk om jag är gravid? Då kan vi följa med och köpa ett graviditetstest och vara en länk till polis, ungdomsmottagning och sjukhus, säger Madelene.

Tjejjouren samarbetar med kvinnojouren och i framtiden vill man också samarbeta med ungdomsmottagningen och skolsköterskor för att kunna ge tjejer så bra hjälp som möjligt.

Utveckla verksamheten
Det är även viktigt att tjejjourens verksamhet utvecklas.

- Framtidsvisionerna är att så småningom starta tjejgrupper där vi kan ta upp olika frågor och diskutera moral, allt möjligt som ska göra att tjejerna kan få ett bättre självförtroende. Vi har även tänkt börja nattvandra när det är skoldisco och andra arrangemang i staden, säger Madelene.

Man kan nå tjejjouren på telefon, via msn, mail och olika ungdomssajter på Internet.