31-åring anhållen för mord

En 31-åring med postadress i norra delen av Kalmar län är misstänkt för att ha deltagit i ett mord i Gislaved 2004. En förundersökning inleddes på måndagen mot mannen som greps och anhölls i söndags.

31-åringen har vistats i Ankarsrum till och från och han har fortfarande sin care of-adress där för att kunna få hit sin post. Enligt den person som äger huset mannen bott i var det ett bra tag sedan 31-åringen var på besök. Vi brukade fiska ihop, men nu var det längesedan jag såg honom, säger mannen till Sveriges Radio Kalmar.

Det var i januari år 2004 som 54-årige Arne Salomonsson hittades död i sitt hem i Båraryd utanför utanför Gislaved, och han blev det tredje offret under ett halvår för en våldsvåg på landsbygden i Småland. Polisen kopplade tidigt ihop mordet med ett inbrott i ett hus i närheten som upptäcktes dagen innan han hittades. Teorin var att Arne Salomonsson överraskat tjuven eller tjuvarna i sitt hus och att han blev misshandlad till döds i försöken att freda sig.

Två månader senare greps en man som misstänkt för mordet men polisen lyckades inte hitta tillräckligt med bevis och en annan man dömdes för inbrottet i det närliggande huset.

Nu har två män gripits på olika orter i Sverige. Båda har anhållits som misstänkta för mordet. Det är fortfarande oklart om de kommer att häktas.