Lycklig hora, Henrik Schyffert och årets julkalender

Måndag 19 november

Tjejtidningen Veckorevyn har i sitt senaste nummer en artikel om en 25-årig tjej som frivilligt valt att sälja sex. Är detta ett sätt att glamourisera prostitution? Veckorevyns chefredaktör Louise Bratt och Maria Bergström från RFSU diskuterar (13.10).

Bangladesh har återigen drabbats av en stor naturkatastrof och dödsiffrorna stiger efter cyklonen som drog in över landet i fredags. Vi pratar med SIDA på plats i Bangladesh (13.20). 

Behöver 90-talet ett försvarstal? Ja, det tycker Henrik Schyffert som snart beger sig på turné med sin show ” The 90’s - ett försvarstal”. (13.35).

Den serbiska enklaven Kosovo kommer inom kort att utropa sin självständighet. Det uppger vinnaren av helgens parlamentsval. Men är detta realistiskt? Rapport från SR’s korrespondent på plats i huvudstaden Pristina (14.15)

Vissa talessätt slinker bara ur oss. Men varifrån kommer egentligen uttyrycken ”Ur å skur”, ”skitit i det blå skåpet” och ”fan och hans moster”? Svar i Du frågar, Vi svarar (14.05).

Och så ska vi prata om årets julkalender i SVT. Huvudrollsinnehavarna Vanna Rosenberg och Olivia Nystedt kommer till P4 Extra (14.50).

Marika Rennerfelt är programledare och Pontus Enhörning studiokompis.