Måndag 19 november

Unga kris vänder ungdomsbrottsligheten

Unga kris är en lillebror till Kris, Kriminellas revansch i samhället och finns på tio platser i landet, i Skåne bara i Landskrona, där trenden med ökande ungdomsbrottslighet nu har vänts. Möt Mathias Pålsson från Unga kris i Landkrona.

- Vi vill använda våra erfarenheter av kriminalitet och droger till något positivt, säger Mattias Paulsson.

Explosionen på Slagthuset

Klockan halv tre i natt hördes en kraftig smäll i Malmö hamn Någon hade placerat en sprängladdning vid entrén till stadens största nattklubb Slagthuset. Entrén blev förstörd av explosionen men inga människor kom till skada. Snart efteråt kom det uppgifter om att klubben utsatts för någon form at hot under helgen, men det är inget som Claes Schmidt, som driver klubben, känner till. Vår reporter David Rasmusson var på polisens presskonferens.

Ställföreträdande anhörig försvinner

Vi hälsar även på hemma hos Clary Nilsson i Helsingborg. För henne är tisdagarna veckans höjdpunkt. Då får hon besök av Kerstin Larsson, som arbetar som ställföreträdande anhörig i Helsingborg. I februari upphör dock Kerstins besök, då hon inte längre kommer att ha sin plusjobbanställning kvar, och Clary blir utan sina besök.