
Recept från Maten fre 16 nov. 2007.
Rödbetslasagne
500 g rödbetor
1 gul lök
2 dl créme fraiche
ca 2 dl matlagningsgrädde eller 1 dl matlagningsgrädde och 1 dl mjölk
2-3 msk rapsolja
ca 3 vitlöks klyftor
salt
peppar
ca 50 g getost
ca 9-12 lasagneplattor
Gör så här
Skala och riv rödbetor och hacka lök.
Fräs rödbetorna och löken i rapsoljan i stekpanna.
Pressa i vitlöks klyftorna.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt créme fraiche, matlagningsgrädde och ev. mjölken.
Smaka av.
Skär getosten i bitar och lägg övers och ev. lite mellan lagren av lasagneplattor
Varva röra, lasagneplattor och avsluta med röra och getost i en smord ugnssäker form
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Servera lasagnen med en grön sallad med rivna marinerade morötter (rapsolja, vinäger, salt, honung, peppar och örter)