Recept från Maten fre 16 nov. 2007.

Rödbetslasagne

500 g rödbetor

1 gul lök

2 dl créme fraiche

ca 2 dl matlagningsgrädde eller 1 dl matlagningsgrädde och 1 dl mjölk

2-3 msk rapsolja

ca 3 vitlöks klyftor

salt

peppar

ca 50 g getost

ca 9-12 lasagneplattor

Gör så här
Skala och riv rödbetor och hacka lök.

Fräs rödbetorna och löken i rapsoljan i stekpanna.

Pressa i vitlöks klyftorna.
Krydda med salt och peppar.

Tillsätt créme fraiche, matlagningsgrädde och ev.  mjölken.
Smaka av.

Skär getosten i bitar och lägg övers och ev. lite mellan lagren av lasagneplattor

Varva röra, lasagneplattor och avsluta med röra och getost i en smord ugnssäker form

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Servera lasagnen med en grön sallad med rivna marinerade morötter (rapsolja, vinäger, salt, honung, peppar och örter)