Misstänkt mördare i rätten

Den 63-årige kinnabo som misstänks för att ha mördat och vanställt sin hustru i somras, förhördes idag vid huvudförhandlingen mot mannen i Borås Tingsrätt.

63-åringen minns inte hur kvinnan mördades, han vet inget om någon skändning av kroppen och han kan inte förklara hur det kommer sig att det fanns blod till exempel under köksbordet och i soffan i vardagsrummet. Att han inte minns något skyller han på kraftig berusning.

- Jag har ingen aning, säger han gång på gång. Men jag kan omöjligt ha dödat henne. Jag är inte sådan.

Blodspåren i lägenheten kommer både från den mördade kvinnan och den åtalade mannen. Åklagaren hävdar genom teknisk bevisning att ingen annan varit inne i lägenheten, något som advokat Jan Elgmark inte vill kommentera.

Från det att kvinnan hittades tills dess att att den rättsmedicinska undersökningen var klar och mannen anhölls gick det tio dagar. Under den tiden fortsatte mannen att dricka och städa lägenheten. Det var så vissa kroppsdelar hamnade i förrårdet, utan att han märkte det.

I rätten idag var mannen välklädd i grå kostym, vit skjorta och näsduk i bröstfickan. 63-åringen satt hela tiden oberörd under åklagarens långa och tidvis detaljrika redovisning, men han följde hela tiden åklagarens beskrivning av vad som hänt i ord och detaljrika bilder.

Hur kvinnan först mördats med flera knivhugg i sovrummet och sedan hur kroppen skändats och kroppsdelar slitits bort ur kroppen.

Åklagaren presenterade en tung teknisk beskrivning vad som hänt i lägenheten, hur kvinnan bragts om livet, hur blodet stänkt på både golv, tak och väggar i sovrumet och blodsspår i stort sett hela lägenheten.

63-åringen varken erkänner eller förnekar, han minns ingenting på grund av kraftigt alkoholintag.