Point Hyllie blir 27 våningar högt

Planerna för det uppmärksammade höghuset som ska byggas i Hyllie börjar nu klarna. Lagom till 2011 ska Point Hyllie med fyra huskroppar stå klara. Det högsta huset blir 27 våningar högt.

– Vi har ju valt en arkitektur som sticker ut. Vi har en fantastisk möjlighet att ovanför en järnvägsstation få uppföra en kombinerad bostads - och kommersiell fastighet, säger Peter Strand, vd Annehem fastigheter.

Två tredjedelar av projektet kommer att upptas av 300 lägenheter som kommer säljas av mäklare som bostadsrätter. Resten blir butiks- och kontorslokaler som kommer hyras ut.

I Hyllie byggs även Percy Nilssons multiarena och planer finns på flera hotell.

Kommunalrådet Ilmar Reepalu tror att projektet kommer gynna utvecklingen av den nya stadsdelen där 17 000 tågresenärer kommer att kliva av tåget varje dag.

– Det här ska markera utåt var Hyllie centrum är, och var den viktiga järnvägsknuten som når Köpenhamn, säger Ilmar Reepalu (s), kommunalråd.

Under vintern kommer Malmö Stad att revidera detaljplanen så att bygget kan komma igång till hösten 2008. Slutnotan för projektet väntas landa på runt 1,6 miljarder kronor.

När kommunalrådet Ilmar Reepalu tittar in i framtiden ser han en växande stadsdel som drar nytta av läget intill Öresundsbron.