Studentkåren samarbetar med MTV

Studentkåren på Mälardalens högskola planerar att arrangera en musiktävling tillsammans med musikkanalen MTV. Två heltidsanställda på kåren arbetar med arrangemanget som väntas kosta ett par miljoner.

– Det här en satsning som ska konkurrera med de största studentarrangemangen i Sverige, säger Pär Johansson som är projektledare för det hela.

Musiktävlingen vänder sig till universitets- och högskolestudenter runt om i Sverige som spelar i band eller som kör solo. De tävlande får göra en egen musikvideo som de lägger ut på en hemsida. Sedan får folk gå in och rösta på sin favorit. De 6 bästa banden gör upp i en final i Västerås eller Eskilstuna.

På finalen kommer även etablerade band att uppträda. Så det hela blir som en slags musikfestival. Planen är att vinnaren bland annat ska agera förband till ett känt svenskt band och åka runt på deras turné under sommaren.

Just nu jobbar kåren med att hitta sponsorer till evenemanget som väntas kosta runt ett par miljoner. Man hoppas att kunna dra igång tävlingen i februari med en final i maj.

Nina Mittjas
nina.mittjas@sr.se