Porrkungen Berth Milton storägare i AIK

Berth Milton har köpt drygt 700 000 aktier i AIK. Det motsvarar 8,4 procent av aktierna och 4,4 procent av rösträtterna i AIK.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande från Finansinspektionen. Berth Milton blir därmed fjärde största ägare i AIK, efter Bank Julius Baer, Bystedt & Son och AIK FF.

Det exakta antalet aktier som nu är i Miltons ägo är 708 500.

Den 52-årige Milton är ägare till porrimperiet Private Media Group. Det var i TV 3:s program Insider som Milton för några veckor sedan hävdade att han ägde 10 procent av aktierna i AIK. Han sa också att målet var att få majoritetsägande i AIK, det vill säga 51 provent av aktierna.

Nu visar alltså Finansinspektionens flaggningsmeddelande att Milton snart är uppe i de 10 procent han utgav sig för att äga.

AIK Fotbolls vd Charlie Granfelt vill inte uttala sig om enskilda aktieägare och framhåller att Berth Milton har samma rätt som andra att köpa aktier i bolaget.

– Men det är inte bra om AIK förknippas med varumärken som har att göra med porr, tobak, sprit och så vidare, säger han till Dagens Nyheter på nätet.

Valle Elivuori, ordförande för supporterklubben Black Army, tycker inte att Berth Miltons aktieinnehav är någon stor sak.

– Det spelar väl ingen roll om aktieägarna tjänar sina pengar på porr, bilar, olja eller ved, säger han till TT.

– Jag utmanar den som själv aldrig tittat på porr att kasta första moralkakan.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se