Innehåll 20 november

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se  

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Jan Johansson, ny koncernchef SCA på besök i hemtrakterna (han kommer från Njurunda) – vad säger han om det kraftiga uttaget av gammelskogen, och hur ska det bli med investeringar i t ex pappersmaskin på Ortviken? Sofia Hultqvist på plats

15.22: Rökfria veckan är igång och andelen rökare i länet har mer än halverats de 20 senaste åren men hur är det med taxichaufförerna? Reportage av Lennart Sundwall.

15.37: Inför hockeyderbyt ikväll (Timrå-Modo) – vi gör ett par enkäter om respektive lags vinstchanser ”Därför vinner....” Reportage av Stig Edfast och Örnsköldsviksredaktionen.

15.42: EU-kommissionen vill utjämna gårdsstödet så att det i framtiden är lika stort oavsett var åkermarken ligger. Idag får jordbrukare med bördiga marker som i Skåne betydligt mer i bidrag än bönder med magra jordar, som i Norrland. Innebär det ett lyft för norrländska bönder?

16.12: Kampen om långskägget – den rödlistade laven som finns i gammelskog. Samma gammelskog som ligger risigt till nu när skogsbolagen har stor efterfrågan på sina produkter Reportage av Mikael Andersson.

16.22: Stig-Åke Sundström Skogskonsulent, skogsstyrelsen, ansvar för miljöfrågor – svarar på frågor. Vilken chans har gammelskogen?

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Julia Alström vann SVT-tävlingen Wildkids för något år sedan – nu har hennes intresse flyttats från djur till catwalken... dvs mode. Ett reportage om barn, skola och kläder. Reporter: UR:s Peter Jonsson

17.20: Kvällstipset ger dig baskunskaperna inför kvällens hockeyderby – Radiosportens Christer Jonasson direkt i studion!