Rättegång mot plastikkirurg i hovrätten

På tisdagen inleddes hovrättsrättegången mot den plastikkirurg från Malmö som i tingsrätten dömdes till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt. Kirurgen dömdes för att ha våldtagit en nu 24-årig kvinna i samband med en behandling på sin klinik i våras.

Det var fullsatt på åhörarplats i sal 1 på hovrätten i Malmö, när rättegången mot den 53-årige plastikkirurgen inleddes i morse. Ett stort pressuppbåd var på plats liksom flera anhöriga till kirurgen. Den åtalade själv var klädd i kritstrecksrandig kostym och silverfärgad slips, han var nyrakad, hade en ny advokat vid sin sida, Helene Ek-Sederholm.  Hon är övertygad om att kirurgens nya förklaring, att kvinnan hade sex med honom frivilligt under kvällen innan själva behandlingen ska få honom frikänd.

Inte bara försvaret utan även åklagaren har kommit med nya uppgifter inför förhandlingen i hovrätten. Tidigare har man hittat spår av kirurgens sperma i kvinnans slidmynning och trosor, nu finns också bevis för att sperma som hittats längst in i slidan, sannolikt tillhör plastikkirurgen.

Den 24-åriga kvinnan förhörs nu eftermiddagen när rättegången fortsätter bakom stängda dörrar. Kirurgens nya uppgifter, att hon frivilligt skulle ha haft sex med honom är kränkande, säger den kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz.