Centerordföranden i Värmdö avgår -  har stora obetalda skulder

Centerpartiets ordförande i Värmdö, Stefan Mårtensson avgår. Orsaken är bland annat att det uppdagats att han har skulder både som privatperson och som företagare. Det handlar om obetalda skulder på över 800 000 kronor.

– Jag har valt att avgå på grund av den presskritik som har varit mot mig, säger Stefan Mårtensson.

Uppgifterna om Stefan Mårtensson stora skulder kom upp i ljuset när det företag han äger gick i konkurs.

Bolaget äger ett gammalt sanatorium utanför Boden i Norrbotten som under en tid hade stått och förfallit. Eftersom bolaget gått i konkurs riskerar Bodens kommun få ta över kostnaderna för rivningen av huset.

Sammanlagt uppgår Mårtenssons skulder dels via företag och dels privat till 860 000 kronor. Av dem är nästan 120 000 kronor skatteskulder, enligt Sveriges Radio Norrbotten.

– I princip tycker jag väl att även folk med politiska uppdrag ska kunna ha möjlighet att ha skulder.

Men att ha skatteskulder, är det lämpligt som politiker?

– Jag har då inget politiskt uppdrag i kommunen utan jag har uppdrag i partiet, eller har haft uppdrag i partiet, säger Stefan Mårtensson.

Centerpartiets gruppledare i Värmdö, Hans Lindqvist säger att han fått reda på Stefan Mårtensson bekymmer genom media, men han vill inte låta sig intervjuas. Men Stefan Mårtensson säger att han redan i somras informerade partiet om att han fått ekonomiska bekymmer.

– Jag berättade i somras om en besvärlig ekonomisk situation, säger Stefan Mårtensson.