Ronny Svahn slutar i Hallsta Basket

Ronny Svahn var Hallsta Baskets största nyförvärv inför den här säsongen.

Men sedan matchen förra helgen mot Umeå så är det ingen i Hallsta som varken har hört eller sett honom.

Men idag fick sportchefen Tommy Thomsen ett livstecken från sitt nyförvärv.

- Jag fick ett sms från honom där han skrev att han lägger basketskorna på hyllan, säger Thomsen.

Ronny Svahn var Hallsta Baskets klart starkaste nyförvärv inför den här säsongen. Men i Hallsta har det inte blivit den succé som man hade hoppats på.

Och nu har han dessutom struntat i att vare sig träna eller spela och inte ens hört av sig och sagt varför. Men hur kan då en så pass rutinerad spelare som 34-årige Svahn med meriter från flera klubbar i högstaligan bete sig så oproffesionellt. Tommy Thomsen håller med om att det är lite märkligt.

- Ja, det är väl klart att man tycker att han ska kunna svara när vi söker honom och det borde han ha märkt att vi har försökt, säger Tommy Thomsen.

Hallstas mål inför säsongen var att hamna bland dom tre bästa och slåss om en plats i slutspelet. Men efter åtta spelade matcher har laget bara vunnit två och ligger näst sist i tabellen.

Förutom att nu Ronny Svahn har lämnat klubben så har man på samma position även tappat Karim Wazzi som flyttat hem till Södertälje och dessutom har Joakim Hellström nyligen blivit pappa och varit med sporadiskt. Men däremot så har Hallsta värvat en ny guard som ersättare för Ronny Svahn.

- Det är en kille som heter Peter Forsgård som har ett par säsonger bakom sig med Södertälje i högstaligan och har de tre senaste säsongerna spelat med Kalmar i söderettan.