"Sheriffen" fick vapnet beslagtaget

På tisdagseftermiddagen beslagtog polisen efter beslut av åklagare ett hagelgevär hemma hos Kjell Johansson, som också kallas ”Sheriffen i Ryd”.

Det var på måndagen som Kjell Johansson slog larm till polisen om att en beväpnad man hoppat ut från en lastbil som han följt efter för att ta registreringsnumret på. Han misstänkte att lastbilen var på väg att hämta stöldgods från någon tjuvgömma i området.

Lastbilen hade stannat till på en mindre väg som leder upp till ett större gods i Ålshult norr om Ryd.

Kjell Johansson kände sig hotad men chauffören greps senare av polisen och berättade då i förhör att han fått hjälp av en jägare att hitta vägen till en fastighet i Ålshult för att leverera böcker. Något som polisen sedan också kunde få bekräftat och enligt chauffören lämnade jägaren lastbilen i samband med leveransen. Men vart jägaren sedan tog vägen är fortfarande en gåta.

En förundersökning om olaga hot pågår och polisen söker nu efter den okände jägaren, som alltså Kjell Johansson uppfattat hotfull.

Enligt jakträttsinnehavaren pågick det ingen jakt under gårdagen i det aktuella området och han säger till Sveriges Radio Kronoberg att han anser att det är märkligt att en jägare med vapen åkte med i lastbilen och sedan lämnat platsen till fots.

Förutom att polisen nu söker efter en ännu så länge oidentifierad person så ska man också ta ställning till Kjell Johanssons agerande i situationen. För förutom att han slog larm till polisen så kontaktade han också sin fru för att få tillgång till ett eget vapen.
På tisdagseftermiddagen beslagtog därför polisen Kjell Johanssons hagelgevär efter beslut av åklagare.