Lättare för småbarnsföräldrar i Linde

I Lindesbergs kommun blir det nu enklare för föräldrar att ha sina barn på förskola i en annan kommun än Lindesberg. Men den politiska oppositionen är kritisk och menar att det här kommer bli en extrakostnad för Lindesbergs kommun.

Anders Larsson som är centerpartist och kommunstyrelseordförande så är det här ett sätt för kommunen att förenkla för sina invånare och därmed göra kommunen mer attraktiv att flytta till.
Tidigare har invånarna i Lindesberg kunnat ha sina barn på förskola i en annan kommun om de bott nära kommungränsen och kunnat uppge särskilda skäl för varför det inte går att ha barnen på förskola i Lindesberg.
En anledning kan ha varit att man jobbar i grannkommunen och inte har möjlighet att ta sig in till centrala Lindesberg för att lämna på dagis.
Men nu kommer det att ändras. De föräldrar som vill ha sina barn på förskola i en annan kommun ska inte längre behöva bo nära kommungränsen eller uppge särskilda skäl. Istället ska Lindesbergs kommun direkt säga ja, förutsatt att det går att ordna förskoleplats i den aktuella kommunen.
Men den politiska oppositionen är kritisk. Eftersom Lindesberg får betala för förskoleplatsen i den andra kommunen så kommer det här att bli en extrakostnad för Lindesbergs kommun. Det säger socialdemokraten Arnold Bengtsson som inte tror på argumentet att det här gör kommunen attraktivare.