Sala får kallbadhus

Arbetet med att bygga ett kallbadhus i Sala har påbörjats och 2009 ska det stå klart. Under en treårsperiod kommer man gjuta plintar, bygga badhytter, göra om bryggsystemet och sätta upp ett nytt hopptorn.

Men alla röster är inte positiva till projektet. Kommunen kommer sponsra genom att betala mer pengar till det kommunägda snickeriet, som ska bygga badhuset. Det handlar om 150 000 av de totalt 1,5 miljonerna som projektet beräknas kosta. Det här är för mycket menar Karin Karlsson från Socialdemokraterna som sitter med i kommunfullmäktige i Sala.

- Jag har ingenting emot att man från stadsutvecklings-föreningens sida jobbar med försköning. Men för min del så vill jag att vi prioriterar omgörningen av torget och stadsparken, säger hon.

- Måns Ols som plats och område betyder otroligt mycket för oss Salabor, säger Christer Ekman som förklaring till varför badhuset behövs. Christer har också sett till att Måns Ols området, där kallbadhuset alltså ska byggas, bland annat har fått en kägelbana.