Polisen grep misstänkt serierånare

Polisen i Göteborg har fått fast en 32-årig man som misstänks för en serie rån i Västsverige de senaste månaderna. Mannens förkärlek för en viss bilmodell gjorde att han till slut kunde gripas.

Han greps i morse utanför en bank på Hisingen när han förberedde ännu ett rån.

Den 32-årige mannen misstänks för ett antal rån som under hösten ägt rum i Svenljunga, Lilla Edet och på Wieselgrensplatsen i Göteborg.

Vid samtliga tillfällen har tillvägagångssättet varit detsamma: Först har han stulit en större personbil, varje gång av samma märke och modell. Sedan har han beväpnad och maskerad ensam gått in i banklokalen, hotat personalen som överlämnat pengar.

Före rånet i Lilla Edet tvingade han till sig bilen vid en obemannad bensinstation på Hisingen. Sedan sköt han bilägaren i benet, tog nycklarna och åkte därifrån.

Gripandet idag var en följd av att en bil av det aktuella märket stals i går. Polisen hittade bilen och satte den under bevakning.

- En stor anledning till att han har kunnat gripas är förstås att han haft samma tillvägagångssätt vid varje tillfälle, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.