Delade åsikter om nytt stadshus

Reaktionerna är i dag blandade på idén om att bygga ett nytt stadshus i Uppsala. Som Upplandsnytt avslöjade i morse mötte idén stort intresse hos politikerna när den nyligen väcktes i kommunens fastighetsnämnd. Bland uppsalaborna får idén både kritik och stöd:

- Jag tycker det är positivt, under förutsättning att man kan göra nåt vettigt med de gamla lokalerna, att någon vill köpa dem, säger en kvinna.

- Nja, det har ju kostat en del en del i den här kommunen ett tag nu, så man behöver kanske hålla igen lite.

- Det är väl lika bra när de ändå håller på och gräver!

Ja, det ska nu utredas vilka förutsättningar det finns för att bygga ett helt nytt stadshus i Uppsala. Miljöpartiets kommunalråd Niclas Malmberg är kritisk:

- I det här skedet när skollokalerna behöver rustas, så är det ju där vi behöver sätta in resurserna, inte lägga dem på bättre lokaler för oss i stadshuset, menar han.

Men socialdemokraternas Lena Hartwig har en annan uppfattning:

- Det är litet råttbo Stadshuset idag, det är många människor som blivit sjuka på grund av dålig luft. Idén om att hitta ett alternativ, den tänker vi stöjda, säger Lena Hartwig som också har ett förslag till var ett nytt stadshus skulle kunna ligga:

- Ett ställe är i anslutning till resecentrum, där det finns mark över vid det så kallade Båghuset.

Frågan om ett nytt stadshus väcks nu bara ett par månader efter att Musikens hus invigts med den hårda debatt som föregick den satsningen. Vågar politikerna nu driva igenom ytterligare ett dyrt projekt? Det är hos fastighetsnämnden som frågan ligger just nu, där Lars-Gunnar Karlsson är ordförande:

- Det här är ju en fråga som varit upp länge, någon gång måste det få ett avgörande. Och det får inte vara det ena mot det andra, utan det här ska styras av behov.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se