Ännu ett skottdrama i Göteborg

En man skottskadades och en misshandlades vid ett bråk i närheten av Kanelgatan i Gårdsten i nordöstra Göteborg på onsdagskvällen. Den skottskadade har enligt polisen inte fått livshotande skador.

Larmet till polisen kom vid 18-tiden. En person hade hört skottlossning från en gräsplan i en liten sänka i närheten av Kanelgatan.

--Det var flera skott som avlossades, säger Jan Strannegård, presstalesman vid polisen i Göteborg, till TT.

Men i övrigt var han på kvällen mycket förtegen. Polisen ville inte tala om vilka gäng eller grupper det var som hade kommit i bråk.

Flera skott
--Vi kan inget säga om motivet eller vilka de är, det väntar vi med, säger Strannegård.

Enligt en obekräftad uppgift till TT har ett skott avlossats på ett ställe och ytterligare fem till sex skott på en annan plats.

Polisen begärde hos SOS Alarm en omfattande insats eftersom man i början inte visste hur många som hade skadats. Minst tre ambulanser skickades dit men fick vänta vid en så kallad brytpunkt innan polisen kunde säkra läget.

När ambulanserna skickades fram var de två skadade männen kvar på platsen. De fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset där pressjouren senare på kvällen meddelade att tillståndet för en man i 50-årsåldern var allvarligt men stabilt.

Den andre mannen är i 30-årsåldern, hans skador bedöms som lindriga.

Ingen gripen
Polisen spärrade av platsen för brottsplatsundersökning. Flera patruller med hundar skickades dit men på onsdagskvällen hade inga misstänkta gärningsmän gripits.

Göteborg och andra orter i västra Sverige har på senare tid skakats av en rad skottlossningar och våldsbrott. Senast i tisdags utsattes en åklagares bostad i Trollhättan för ett bombattentat. I förra veckan oskadliggjordes fyra av polisens helikoptrar när de besköts på Göteborg City Airport på Säve flygplats.

Polisen är förtegen om den senaste skottlossningen på något sätt kan kopplas samman med dessa händelser.

Bertil Åkesson/TT