Maten fre 23 nov. 2007.
Adventskaka med smak av sommar
Radio köket
ca 0,5 kg jordgubbare eller ex. hallon från länet
ca 25 g smör från länet
2 msk strösocker
1-2 msk lemon curd eller citronsaft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl strösocker
50 g smör från länet
2 ägg från länet
ca 0,5-1 g saffran
Gör så här;
Smält smör i en panna tillsätt jordgubbarna, socker och lemon curd.
Låt puttra tills gubbarna börjar tappa formen och avge saft.
Blanda mjöl, socker, bakpulver.
Blanda smält smör, saffran och ägg.
Vänd ner ägg och smör blandningen i mjölblandningen.
Rör ihop till en slät smet.
Smöra en form och häll i hälften av smeten.
Tillsätt jordgubbarna.
Klicka ut resten av smeten över kakan.
Grädda i 175 grader ca 40-60 minuter.
Servera gärna med vaniljvisp eller grädde.