Fys-test på Rubeckianska peppade tjejer att söka till polishögskolan

Fler tjejer borde utbilda sig till poliser, det anser man på Polishögskolan. Därför fick elever på Rudbeckianska gymnasiets Barn- och fritidsprogram i Västerås, där det går många tjejer, igår besök av Polisen i Västmanland och Polishögskolan.

Eleverna fick göra ett fystest som innebar att släpa en 77 kilo tung docka och att klara en hinderbana på en viss tid. Men de fick också information om polisyrket.

Matilda Lind på Barn- och Fritidsprogrammet, vill bli polis i framtiden och hon tyckte att det var bra att få veta mer:

-Det känns jättebra att man vet vad som händer och hur det går till när man är på skolan och söker där. Jag tycker det är jättebra att vi får prova på alla grejer, säger Matilda Lind som blev mer peppad på att bli polis efter testerna.

- Det finns så mycket man kan göra inom polisen och jag vill hålla på med människor, säger hon.

Lasse Strömberg från Polishögskolan var med och arrangerade testerna på Rubeckianska. Han vill genom dagens tester förbereda framförallt tjejerna på polishögskolans tester:  

-För killarnas del så är det inga större problem, vi har ju hur många killar som helst som klarar de här fys-testerna men problemet är tjejerna för de är varken fysiskt förberedda eller mentalt förberedda för att klara de här testerna, säger Lasse Strömberg från Polishögskolan.