Vecka 49

3-7/12-07

Måndag: Bob Hansson är poet och kan dyka upp lite varstans med sina dikter och ta upp poesin utanför den snäva ram, där den en gång ansågs behöva hålla sig. Bob vill säga godord i en värld som säljer lösnummer på motsatsen.

Tisdag: Nils Uddenberg är professor och författare. Han är utbildad läkare och arbetade i många år som psykiater. Numera verkar han inom gränsområdet mellan biologi och humaniora.

Onsdag: Annika Borg är teologie doktor och präst i Svenska kyrkan. Annika är också skribent. Tidigare har hon bl a varit häktespräst. Hon har medverkat i Tankar för dagen i många år och bor i Stockholm med man, son och husdjur.

Torsdag: Anne Kalmering-Josephson är sångerska, skådespelerska och radioproducent. Hon har varit engagerad i judisk musik sedan barndomen och uppträtt med folksånger på jiddisch, ladino och hebreiska. Hon har även varit programledare i radio och på TV.

Fredag: Mark Levengood är katolik och programledare. Han är ganska ytlig, men finner tröst i tanken på att Gud även skapade ytan.

Producent: Anna-Brita Lindqvist, SR Samhälle.