Brand förstörde delar av skola i Gråbo

En omfattande brand härjade under söndagmorgonen på Hjällsnässkolan i Gråbo. Branden startade vid halv sex-tiden och ett femtiotal brandmän bekämpade elden. Vid 10-tiden var branden under kontroll, men eftersläckningsarbetet beräknas pågå till måndagen. Delar skolan har förstörts helt.

Lerums kommun letar nu efter ersättningslokaler efter morgonens brand, men uppmanar alla elever vid Hjällsnässkolan att komma i vanlig tid till skolan imorgon måndag, då det blir skoldag som vanligt.

Hjällsnässkolan består av sex byggnader som hänger ihop, vilket försvårat släckningsarbetet, enligt insatsledare Mikael Jakobsson på Räddningstjänsten. Två av byggnaderna har förstörts vid branden. Rökutvecklingen har varit omfattande och boende i ett tiotal villor i närheten av skolan lämnade sina hem under morgonen. Församlingshemmet i Gråbo öppnades för deras skull. Alingsåspolisen har inlett en förundersökning i samband av branden i Hjällsnässkolan och brottsrubriceringen är mordbrand. En teknisk undersökning av brandplatsen kommer att inledas imorgon, måndag.