Alpint: Lindell-Vikarby sjua i Panorama

Jessica Lindell-Vikarby blev bästa svenska med en sjundeplats i Kanadensiska Panorama. Fem svenskor var bland de 23 bästa.

Säsongens andra storslalom blev ett svenskt styrkebesked. För laget med fem åkare bland de 23 bästa. Och för Jessica Lindell-Vikarby som blev bästa svenska på sjunde plats.

Bindvävsmassage, kan det vara något? Det är ett av greppen som Jessica Lindell-Vikarby tagit till för att ta sig ur den onda cirkeln som snurrade till förra säsongen.

Jessica Lindell-Vikarby fullkomligt strålade efter sin sjundeplats i kanadensiska Panorama.

Efter förra säsongens besvikelser bestämde hon sig inför att börja om på ny kula, en sorts omstart i karriären. Och redan nu kom ett välkommet resultat, hon var sjua efter första åket bara två hundradelar efter Anja Pärson.

Andra åket gick lite sämre, men det räckte ändå till att behålla sjundeplatsen.

I storslalompremiären i Sölden för snart en månad sedan var det bara Anja Pärson och Maria Pietilä-Holmner som höll sig framme, med en sjunde respektive elfte plats.

Men i lilla Panorama i de kanadensiska Klippiga bergen hade även de övriga i storslalomtruppen hittat formen och samtliga fem startande svenskor slutade bland de 23 bästa.

För Anja Pärson blev det dock en resultatmässig besvikelse. Hon var hoppfull sexa efter första åket, men halkade ner till 17:e plats trots att hon själv inte tyckte att hon gjorde några större misstag.

Hon blickar ändå fram mot den späckade tävlingsvintern med lite mer tillförsikt än tidigare i höstas.

Även för silvermedaljören från Åre-VM, Maria Pietilä-Holmner, blev storslalomen i Panorama lite av en besvikelse. I den långa och svårkörda backen hände det som inte fick hända bland isfläckarna.

Men en trettonde plats efter första åket blev ändå en tolfte till slut, efter full satsning i andra åket.

Dessutom åkte Therese Borssén in på 18:e plats och Frida Hansdotter, som trots sitt höga startnummer (68) kvalificerade sig för det andra åket, slutade 23:a. Båda gjorde därmed sina bästa resultat hittills i en världscupstorslalom.

Det blev italienskt på första och tredje plats genom Denise Karbon och Manuella Moelgg, med österrikiskan Elisabeth Görgl på andraplatsen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se