Uddevalla

Gustaf Andersson tror inte på HIF-fortsättning - Öppnar för Ljungskile?

Imorgon ska Helsingborgs skadedrabbade anfallare Gustaf Andersson få besked från klubben om han får stanna kvar. Om inte är Ljungskile intresserat.

- Jag har inte hört någonting från HIF och det är väl inget bra tecken, säger Gustaf Andersson själv till Sveriges Radio Väst.

Ljungskile är en av flera klubbar som sägs vara intresserade av Gustaf Andersson, 32, som spelat i Västra Frölunda och IFK Göteborg och som är bördig från Trollhättan.

Imorgon har hans klubb Helsingborgs IF sagt att de ska ge besked om de vill att han ska fortsätta efter alla skador. Om beskedet blir negativt kan LSK vara ett alternativ.

- Jag har inte hört någonting. Men jag vill inte spekulera i vad som händer innan jag vet hur det blir med Helsingborg, säger Gustaf Andersson.

LSK:s tränare David Wilson befinner sig i Serbien för att titta närmare på flera spelare. Mest intressant just nu är Djordje Mrdjanin som hämtades till Degerfors i somras för att hålla laget kvar i Superettan. Den 26-åriga mittbacken lyckades också med just det och Degerfors vill ha honom kvar. Problemet är att det inte är DIF som äger honom utan klubben Hajduk Kula och det är för att träffa representanter därifrån som David Wilson rest till Balkan.

- Vi har en fördel jämfört med Degerfors eftersom han vill spela så högt upp som möjligt, säger Hasse Hagberg, sportchef i LSK, till Sveriges Radio Väst.

Djordje Mrdjanin kan bli dyr eftersom hans värde ökat efter succén i Degerfors och han har också skrivit ett nytt kontrakt med sin hemmaklubb ganska nyligen. LSK har dock inte fått någon prisuppgift ännu.