Sixtensson hoppas på snar vändning för Gripen

Gripen har haft en mardrömslik öppning på säsongen. Tre raka förluster, skador på viktiga spelare och problem med hörnskyttet. Dessutom fick heta nyförvärvet Stefan Nordén plötsligt lämna Gripen.

- Vi hade delade meningar om hur bandy ska spelas och eftersom jag är tränare är det min linje som ska följas och Stefan hade kanske lite svårt att infoga sig i det, säger tränare Ingemar Sixtensson.

Stefan Nordén var tänkt att ersätta Joachim Berglundh som viktig pådrivare på mitten. Och efter Nordéns sorti har röster hörts om en återkomst för Berglundh i den svartgula dressen.

- Vi har inte räknat med Joachim men vi får se vad som händer. Det viktigaste för oss är att våra skadade spelare kommer tillbaka så att laget blir intakt.

Och de skadade är på gång. Liberon Mattias Åhlén väntas bli klar för spel i helgen, Daniel Bäck tränar redan för fullt, Anders Elgh är tillbaka och viktiga halven Patrik ”Putte” Karlsson är på bättringsvägen.

Hörnskyttet har inledningsvis varit under all kritik i Gripen. På de tre första matcherna har man haft 26 hörnor, men inte gjort mål på en enda. Det kan man jämföra med IFK Vänersborg som haft precis lika många hörnor, men gjort mål på sju av dessa.

- Vi har ingen ”timing” i det för tillfället. Vi har haft lite oflyt men flyt det får man inte, det förtjänar man.

Till helgen väntar tuffa bortamatcher mot topplagen Sandviken (fredag kväll) och Bollnäs (söndag). Och inför det kommer Gripen träna extra på hörnskyttet.

- Vi jobbar på metodiskt. Jag hoppas vändningen för oss kommer mot Sandviken eller Bollnäs men framför allt måste den komma på onsdagen mot Sirius.