Butiksbiträde stal kontonummer

En 21-årig Eskilstunabo åtalades idag misstänkt för bedrägeri.
Han ska på andras bekostnad ha spelat poker på nätet för över 174 000 kronor. Pengarna har ha kommit över genom att anteckna kortnummer och säkerhetskoder från kunder kort när han jobbade i affär.

21-åringen har av och till jobbat i en butik i Eskilstuna. De aktuella brotten har skett mellan mars förra året och januari i år.

Åtminstone 16 personer har polisanmält att pengar försvunnit från deras konton och gått till olika spelbolag för pokerspel på Internet.

Totalt handlar det om spel för över 174 000 kronor. 21-åringen har kommit över dom drabbades kontokortsnummer och säkerhetskoder i samband med att han arbetat som butiksbiträde.

När kunderna betalade med kort antecknade han kortnumren och säkerhetskoderna och använde dem sedan när han spelade poker på nätet.

Polisen spårade mannen genom den gemensamma nämnaren i alla anmälningar. Alla hade handlat med sina kort i en speciell affär.

Där arbetade mannen. Hans privata dator gicks igenom och där kunde man spåra alltihop. 21-åringen har också erkänt brott.

Reino Helin
reino.helin@sr.se