Tio års fängelse för uppmärksammat Norrköpingsmord

Den 47-årige man som stått åtalad misstänkt för det uppmärksammade mordet på en 32-årig kvinna i Norrköping i början av sommaren dömdes idag till 10 års fängelse av Norrköpings tingsrätt.¨

Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse, men enligt rätten går det inte att slå fast att mordet var planerat och därför nöjer man sig med ett tioårigt fängelsestraff.  

Det var i början av juni som den 32-åriga trebarnsmamman hittades knivskuren till döds i ett skogsområde utanför Norsholm. Några veckor senare greps den 47-årige mannen, som är en ingift släkting till kvinnan, och i början av oktober inleddes rättegången. Av säkerhetsskäl hölls den i polishuset i Norrköping.

Mannen själv har hela tiden nekat till brott, men den tekniska bevisningen mot honom var stark. Bland annat återfanns blod och sperma från 47-åringen på den mördade kvinnans kropp.

Innan domen avkunnades valde rätten att låta mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Den visade att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning och därmed kan dömas till fängelse. 

Läs mer:

Louise Martinsson
louise.martinsson@sr.se