Innehåll 26 november

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: Västernorrlänningar är dåliga på att återvinna matavfall – det mesta går direkt i soptunnan och till förbränning. Du hör bl a Cecilia Björnhagen utredningsingenjör på Reko (renhållningsbolaget) i Sundsvall. Reportage av Ingrid Engstedt Edfast.

15.22: mer om vad som händer med organiska avfallet.

15.37: Omkring 600 personer beräknas komma till Sverige varje år som offer i trafficking, och en del av dessa misstänks, av polisen, transporteras genom Västernorrland på väg till södra Sverige eller Norge. Lena Melin är analytiker för polisen i Norrlandslänen och har undersökt den gränsöverskridande brottsligheten. Reportage av Christer Suneson.

15.42: ev något annat - senaste nytt!

16.12: I dag ska det klubbas – att skolorna i Sollefteå ska vara kvar. Men trots det snackas det redan om att Långsele skola återigen ska utredas. Barn- och skolnämndens ordförande Åsa Sjödén (s) på tråden så fort beslutet är fattat i kommunfullmäktige.

16.22: senaste nytt!

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning.

16.45: Ekot.

17.05: Ung Företagssamhet blomstrar – och i Sundsvall har ett gäng tjejer bokprojekt som stöd till Bröstcancerforksningen. Emilie Westman, Elisabeth Jansson och Marielle Sanfer kommer.

17.20: Hockeyderby igen! Nu tar Modo emot Timrå hemma, men varför är båda lagen på dekis? Radiosportens expert L G Jansson är med.