Misstänkta pojkarna har gått kvar på skolan men inte utsatta flickan

De två 15-åriga örebropojkar som på måndagsmorgonen anhölls misstänkta för flera våldtäkter på en jämnårig flicka, har gått kvar på sin skola. Flickan som gått på samma skola, har valt att inte vara kvar på skolan.

De tre inblandade, offer och gärningsmän har alltså gått på samma skola i Örebro kommun. Men sedan flickan anmälde sina jämnåriga skolkamrater för våldtäkt i flera fall, har hon inte velat gå till skolan. Hon har istället fått hemundervisning.
Det var i mitten av oktober som flickan och en förälder kontaktade polisen och gjorde en våldtäktsanmälan. Sedan dess har utredningen pågått och hade på måndagen kommit så långt att de misstänkta kunde gripas och anhållas.
När anmälan gjordes pratade polis och skola med varandra och kom överens om att de misstänkta och flickan inte skulle träffa varandra.
Skolan erbjöd flickan att kunna gå kvar på skolan och att de skulle göra en förflyttning av pojkarna. Men den 15-åriga flickan har sagt till ansvariga på skolan att hon aldrig mer vill komma tillbaka till den aktuella skolan. Då valde skolan att låta pojkarna gå kvar.
På måndagen förhördes flera personer av polisen. Personer som på olika sätt har anknytning till de tre ungdomarna och som är jämnåriga med dem.
Åklagaren som har hand om fallet säger att pojkarna kommer att vara fortsatt anhållna till iallafall tisdagen, men att det inte är troligt att de begärs häktade, på grund av sin låga ålder. De misstänks för tre fall av våldtäkt och vid ett tillfälle ska det ha skett på skoltid men inte på skolans område.

Tidigare artiklar: