Två rån och ett rånförsök i länet igår

Rånvågen i länet fortsätter, på måndagkvällen inträffade inte mindre än två rån och ett rånförsök i Östergötland.
En matbutik i Motala, och en i Ljungsbro utanför Linköping utsattes för väpnade rån, och en livs- och videobutik i Norrköping drabbades av ett rånförsök. Efter Ljungsbrorånet har fyra personer gripits och anhållits.

Två personer, varav en beväpnad med kniv, rånade en matbutik på Ekön i Motala vid halv åtta-tiden, och de kom över tobak och kontanter.

Polisen grep två män senare under kvällen, men det visade sig att de inte hade något med rånet att göra, men är nu istället anhållna, misstänkta för narkotikbrott, uppger vakthavande polisbefäl i länet Björn Goding. Det här var det tredje rånet i Motala sedan i lördags.

Rånförsök i Norrköping

Ungefär samtidigt utsattes en livs- och video-butik på Norralundsgatan i Norrköping för ett rånförsök. Det var även där två gärningsmän, men i det fallet var de beväpnade med basebollträn, och slog även sönder en spelautomat i butiken.

Männen lämnade sedan butiken springande, utan att ha fått med sig något byte. Vissa intressanta personer har kontrollerats, uppger polisen, men inga misstänkta finns i nuläget.

Fyra gripna i Linköping

Lite senare, strax innan klockan nio på kvällen rånades en mataffär i Ljungsbro utanför Linköping. Ett 20-tal personer i affären blev vittnen till rånet, där de fyra gärningsmännen kom över en okänd summa kontanter.

Rånarna sågs sedan fly i en bil, och polisen placerade ut radiobilar och får också syn på en misstänkt bil, som stoppas. Det blev långa köer till och från Ljungsbro när polisen då valde att stoppa all trafik medan förstärkningar kallades in.

De fyra männen greps, och är nu även anhållna misstänkta för rån, och under förmiddagen nu ska polis och åklagare se om de kan kopplas till fler av den senaste tidens rån.

Marie-Louise Kristensson
marie-louise.kristensson@sr.se