Heltid för alla i Timrå kommun

Alla som jobbar deltid men som vill jobba heltid ska få göra det. Det lovar nu Timrå kommun sina anställda. Från och med 2008 ska Timrå kommun göra om de flesta deltider och korttidsanställningar till heltid.

- För oss känns det viktigt att kunna visa upp Timrå kommun som en attraktiv arbetsplats och då är det en självklarhet att kunna erbjuda heltidsanställnngar, säger socialdemokraten Ewa lindstrand som är ordförande i Timrås kommunstyrelse. 

Bakgrunden till beslutet är ett projekt som kommunen genomfört tillsammans med Trygghetsfonden, AMS, JämO och Arbetslivsinstitutet.

Syftet är att skapa en attraktivare arbetsplats med attraktivare anställningar. Alla som idag har en deltidstjänst eller en korttidsantällning men som vill jobba heltid ska få göra det.

- Vi på Kommunal har jobbat för heltidsanställningar i många år så vi är jättenöjda, säger Monica Johansson som representerar kommunal i Timrå.

Men det är inte bara arbetsvillkoren man vill förbättra. Beslutet främjar också jämställdheten säger Ewa Lindstrand.

- Det är till 99 procent kvinnor som sitter på deltidsanställningar. Som kvinna ska man också kunna leva på sin lön och därför känns det rimligt att det finns en heltidstjänst i botten.

Oscar Pierrou
oscar.pierrou@sr.se