Kamp om hemsida fortsätter

ABB fortsätter kampen om rätten till hemsidesadressen abbarena.se, det så kallade domännamnet. Som vi berättat tidigare registrerade en privatperson i Västerås adressen och han försöker nu sälja den för 300 000 kronor eller till högstbjudande. Men ABB har gått vidare och gjort en anmälan till stiftelsen .se, som ska avgöra vem som har rätt till namnet.

Vem som helst kan registrera ett nytt domännamn. Men det gäller att vara snabb, ja allra först, för att få rätt till adressen. När det gäller nya bandy- och hockeyarenan ABB Arena skedde en miss och adressen registrerades aldrig, utan en privatperson nappade åt sig den och vill nu ta betalt. Fel tycker ABB som inte vill köpslå och företaget har därför nu vänt sig till stiftelsen .se. för att försöka få rätt. Stiftelsen ansvarar för alla internetadresser i Sverige som slutar på just punkt se, och stiftelsen kan hjälpa till med tvistlösningar utan att man ska behöva gå till allmän domstol.

Oberoende jurister tittar på fallen och avgör vem som har rätt till namnet. Om parterna inte blir nöjda med beslutet kan man gå vidare till domstol. Det är oklart när .se kommer med sitt beslut när det gäller ABB:s överklagan, och presschefen Christine Gunnarsson, presschef på ABB, vill inte spekulera i hur det kommer att gå till slut.