Elviskonserternas promotor träder fram

Den person, som tog emot 1,7 miljoner kronor i samband med Studieförbundet Vuxenskolans Elviskonserter, träder nu fram i Nyheterna och berättar vad pengarna gått till.

I Nyheterna igår berättade vi att en polisanmälan gjorts efter att verksamhetschefen för Jönköpingsavdelningen satt in avsevärda summor på ett skumt konto. Men promotorn Ulf Nilsson från Göteborg, som var den som fick pengarna, ställer sig frågande till polisanmälan.

-Jag vet inte vad det är, som är polisanmält eller inte. Jag kan bara säga att pengarna har betalats och sedan vidarebefordrats till musikerna, säger han.

Men igår blev de omtalade Elviskonserterna, som Studieförbundet Vuxenskolan ordnade, ett fall för polisen. Fortfarande saknas 1,7 miljoner kronor, alltså nästan exakt den summa som Ulf Nilsson fått.

Men Nilsson hävdar, att allt är i sin ordning eftersom han i sin tur betalat gage till musiker och artister, resekostnader från USA, omkostnader som hotell, mat, resor och annat.

Efter Nyheternas avslöjande om mångmiljonförluster efter Elviskonserterna polisanmäler alltså Vuxenskolan inte någon fysisk person, utan man vill ha en utredning om pengarna, som utbetalades till Ulf Nilssons konto.

Men Ulf Nilsson tycker inte att det är några konstigheter kring hur siffor och betalningar skett.

-Musikerna måste ju få betalt, det får ju alla musiker, säger Ulf Nilsson.

Reporter: Kjell Ahlkvist
kjell.ahlkvist@sr.se