Kommun stänger av chefen

TOMELILLA. Tomelilla kommun har stängt av två de högsta tjänstemännen i kommunen. En av dem är kommunchefen Paul Ekelund. Avstängningen är en direkt följd av den kritik som framförts sen en konsult anlitats för att sälja tomter i Brösarp till husföretagare.

Alltihop började när Tomelilla kommun anlitade en konsult som kommunchefen träffat ett par gånger på fest. Konsulten skulle hjälpa till sälja lediga tomter på Källagårdsområdet i Brösarp.

Konsulten saknar f-skattesedel och han har skulder på 6 miljoner kronor. Han har sålt flera av tomterna i Brösarp till företag som inte finns.

Tomelilla kommun har betalat konsulten 270 000 kronor, men det kan blir betydligt mer eftersom det kommer sociala avgifter till när det nu visat sig att konsulten inte hade någon firma. Kommunen kräver nu tillbaka pengarna och kommunstyrelsen beslöt på måndagen att anmäla fallet till Ekobrottsmyndigheten.

Samtidigt beslöt man att stänga av kommunchefen och ytterligare en av kommunens högsta tjänstemän medan kommunrevisionen utreder frågan.