Centeravhopp i Gnosjö

Tre av fem centerpartister hoppar nu av kommunfullmäktige i Gnosjö. Detta för att de anser att politiken blivit för sluten inom blockgränserna.

Myrna Aggerstam har länge varit missnöjd med alliansens sätt att styra kommunen, men nu tycker hon att det har gått för långt.

Myrna Aggerstam, som suttit i kommunfullmäktige i Gnosjö i fem år väljer nu tillsammans med två andra centerpartister, Thomas Albinsson och Göran Kallfeldt, att hoppa av. Droppen var när de insåg, att de hade för dålig insyn i budgetprocessen, enligt Myrna Aggerstam.

Men det är ett långt missnöje, som ligger bakom och direkt efter valet, så valde de tre att inte ta på sig några tyngre poster i kommunen än just kommunfullmäktige.

Myrna Aggerstam menar alltså, att orsaken för hennes del främst handlar om att de styrande borgerliga har blivit mer slutna i sin politik efter valet, då den så kallade alliansen bildades.
Före valet fanns det större möjligheter att samarbeta utanför gamla blockgränser även om Gnosjö kommun också då var borgerligt styrt.

- Då fanns en annan öppenhet för oppositionen, säger Myrna Aggerstam - och det hände att socialdemokraternas förslag kunde stödjas av borgerliga partier:

Kristdemokraten Lars Åke Magnusson är kommunstyrelseordförande i Gnosjö och håller inte med om att de borgerliga har slutit sig mer efter valet, men han säger att bildandet av alliansen har inneburit att partierna börjat jobba mer åt samma håll.