Utredning om Idi Vildmark prioriteras inte

Polisen prioriterar inte utredningen där ägaren av Idi Vildmark i Idivuoma anmält en av sina arbetare, efter att ungefär 700.000 kronor har försvunnit. Polisen kan inte lova att man hinner med saken innan årsskiftet.

- Det är sista prioritet, säger Hans Olof Landström vid Kirunapolisen och förklarar att våld mot närstående och ungdomsbrott går före.

Det är ägaren till Idi Vildmark som har anmält en av sina tidigare anställda. Firman, som har norske ägare, var då sameradion kontrollerade firmans ekonomiska situation även med i Justitias arkiv för skulder gällande sociala avgifter och skatt eller andra avgifter på 150.000 kroner.

Sameradion kunde igår inte få reda på om det är en del av saken som den tidigare anställda är anmäld för och således en del av de 700.000 eller om detta är andra skulder.

Saken anmäldes i april i år men Landström kan inte lova att saken blir färdig utredd innan årsskiftet.

- Det beror på vad som händer i övrigt här i Kirunaområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio