Skolbarn lämnades vid vägkanten

Föräldrar till barn på Timmersdala skola utanför Skövde är upprörda över att skolskjutsen blivit mycket sämre, sedan skolbussen ersatts med den vanliga bussen i linjetrafik.

Enligt föräldrarna har bussen vid flera tillfällen inte stannat och plockat upp barn som väntat vid vägkanten, något som inträffade senast under tisdagen.

Vid ett annat tillfälle släpptes en grupp barn av bussen på fel ställe och det här upprör föräldrar.

- Barnen hämtades på skolan och sen när de passerade Lerdala fick barnen gå av bussen, för att chauffören inte hade tid att åka med dem till Berg, utan föräldrar fick åka och hämta barnen, säger Susanne Johannson en av föräldrarna.

Hon har reagerat kraftigt mot att hennes barns skolskjuts försämrats sen ett och ett halvt år tillbaks.

Enligt Susanne Johansson så är det mellan 15 till 20 barn som bor i området kring Berg, Lerdala och Melldala som åker med bussen.

Inför höstterminen förra året började problemen och har pågått sen dess.

Skövde kommun gjorde om skolskjutsen inför skolstarten 2006, istället för en renodlad skolbuss så anlitades Swebus för att köra barnen.

Susanne Johansson har vid flera tillfällen ringt till Swebus och berättat om de olika incidenterna när barnen glömts av vid vägkanten.

På Timmersdala skola har de även hållits möten där föräldrarnas åsikter framförts till Swebus.

- Det här får inte inträffa att skolskjutsen inte fungerar och nu vill vi ha tillbaka till gamla skolbussen, säger Susanne Johansson.