Människosmuggling, Uggla och glögg

Tisdag 27 november

Alla flyktingar som smugglas till Sverige bör utvisas. Det anser Göran Johansson, kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande i Göteborg. Men hans förslag får kritik av bla Amnesty. Göran Johansson och Amnestys flyktingjurist Madeleine Seidlitz är med i P4 Extra (13.10):

Vild och skild heter senaste singeln. Men skild är han inte så frågan blir hur pass vild han är. Magnus Uggla kommer till P4 Extra i dag (13.35).

I Paris är det återigen oroligt i förorterna. I går kväll skadades ett åttiotal poliser och minst 50 bilar stacks i brand. Mycket talar för att det kan bli oroligt även i kväll (13.20).

Det går långsamt och försiktigt men Syd-och Nordkorea närmar sig varandra alltmer. Nu är det dags för ministermöte på hög nivå och det talas till och med om gemensam hejarklack på Peking-OS (14.15).

Det är glöggtider. Men varför dricker vi glögg till jul och hur bör vi dricka den? Micke och Ola från TV-programmet ”Drickbart” samt Vin-och Sprithistoriska museets chef kommer till studion (14.45).

Tummakaga å balleröv är två av de cirka 2700 sydskånska ord som riskerar att försvinna. Det befarar Trelleborgs kommun, som nu ger ut en ordbok med sydskånska ord (14.30).

Vem var Bjarne Herjolfsson? Det får du reda på i dagens ”Du frågar, vi svarar” (14.05).