Vd sa oväntat upp sig från sin tjänst

Bostadsbolaget Karlskronahems vd Roger Lindberg har bestämt sig för att lämna sin post och sa på tisdagen oväntat upp sig.

Beskedet om Lindbergs avhopp kom plötsligt på tisdagen och överraskade bolagets styrelse.

– Det kom helt oväntat. Ingen av oss i styrelsen kände till att han hade planer på att sluta sin tjänst, säger styrelseordförande Börje Dovstad.

Vill ha mer tid för familjen
Roger Lindberg ska jobba kvar fram till halvårsskiftet nästa år då en ersättare ska vara klar. Han blir den andra vd:n inom en fyraårsperiod som lämnar sin post i förtid.

Trots att uppsägningen kom som en överraskning för många finns det enligt Roger Lindberg bara ett skäl till att han hoppar av. Lindberg vill helt enkelt ha mer tid för sin familj och det är huvudanledningen till att han säger upp sig.

Får miljoner i avgångsvederlag
Han erkänner dock att den uppmärksammade händelsen när en anställd dömdes för att ha sexuellt ofredat några hyresgäster är en av de jobbigaste sakerna som hänt under de tre åren som vd.
– Det är klart att sådant har en påverkan men det har ingen del i mitt beslut. Jag har jobbat som chef i över 25 år och vill inte göra det längre, säger Roger Lindberg.

Roger Lindberg får behålla 65 procent av sin lön fram till pensionen om fem år. Det vilket innebär att han får drygt 2 miljoner kronor i avgångsvederlag.

Fredrik Persson 
fredrik.persson@sr.se