Ingen borgen till golfklubb

Strömsholms Golfklubb fick under måndagen nej från Hallstahammars kommun på sin begäran om borgen för ett lån på 600 000 kronor.

Golfklubben har byggt ett nytt klubbhus som invigdes i sommar, och kommunen menar att det är oacceptabelt att klubben har sökt om borgen EFTER det att huset hade byggts färdigt.

Det betyder att vi får något dyrare räntor. Nu hade vi en borgen på fyra miljoner som vi inte hade utnyttjat fullt ut, så det hjälpte ju till även i den här biten med bygget. Det säger Lars Andersson, ordförande i Strömsholms Golfklubb.

Totalt sett har det det varit ett bra år för Strömsholms Golfklubb. Man har lyckats med värvningarna; nu är man uppe i 843 medlemmar, vilket är mer än man räknat med.

Det är nåt som är noterbart i en tid där många golfklubbar har problem. För ett par år sen drabbades golf-sverige av en svacka då många golfare löste in sina insatser i klubbar. Ett exempel är Fullerö golfklubb i Västerås som gjorde om sina insatser till spelarrätter.

Men Strömsholms Golfklubb har inte drabbats av någon kris.

- Vi har förstått att vi gjorde rätt från början som inte ledde in medlemmarna i kapitalinsatser eller spelrätter, säger Lars Andersson