Ebbas pepparkakscheesecake

Till cirka 10 personer

Botten:
100 gram smör/margarin
200 gram pepparkakor

Fyllning:
400 gram philadelphiaost
2 dl créme fraiche
2 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron + saften från citronen
0,5 dl maizenamjöl

Toppning:
3 apelsiner, gärna en blodapelsin
3 passionsfrukter
0,75 dl aprikosmarmelad
1 msk vatten

Tillagning:
Smält smöret och blanda med pepparkakssmulorna i en mixer. Tryck ut degen i botten av en pajform (diameter 24 cm).

Mixa eller vispa ihop fyllningen och häll i pajformen. Grädda i 150 grader mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.

Filéa apelsinerna och lägg dem på kakan. Dela och gröp ur passionsfrukterna i en kastrull, tillsätt marmeladen och lite vatten och låt det hela smälta på svag värme. Fördela detta ovanpå apelsinbitarna.

Lycka till!