Friidrott: Kallur bryter med Agne Bergvall

Karin Torneklint och Torbjörn Eriksson kommer att träna Susanna och Jenny Kallur i framtiden. Därmed avbryts samarbetet med förre tränaren Agne Bergvall.

– Vi känner att vi vill ha närmare och mer kontinuerlig kontakt med båda våra tränare än vad som är möjligt nu. Att ha båda i samma stad och i samma träningshall ger oss självklart andra möjligheter än idag, säger Susanna Kallur.

Beslutet att låta Karin Torneklint ta över mer av träningsansvaret, nu tillsammans med Torbjörn Eriksson är ett beslut som växt fram med tiden.

Agne Bergvall började träna Susanna och Jenny Kallur 2004. Trots avståndet mellan Falun och Växjö hittade man en modell som fungerade.

– Vi funderade mycket på hur vi skulle få det att fungera på bästa sätt trots att vi inte skulle ha den dagliga kontakten. Vi hittade en lösning som var bra men som vi nu känner inte är optimal.

– Vi har tillsammans tagit ett beslut att inte gå vidare i vårt samarbete. Det har varit fantastiskt roligt att jobba ihop de här åren och resultatmässigt har vi lyckats bra, säger Agne Bergvall.

– Vi tror att det här kommer att bli en bra lösning. Vi är redo att gå vidare och samtidigt ta ett nytt steg i vår träning och utveckling som häcklöpare. Agne har betytt enormt mycket för oss de här åren och mycket av grundträningen är gjord nu, säger Jenny Kallur.

Torbjörn Eriksson, ”Grycksboexpressen”, var Sveriges bästa 200-meterslöpare under första hälften av 1990-talet.

Ett svenskt rekord på 200m, semifinal vid OS i Barcelona 1992 och en bronsmedalj vid inomhus-EM i Stockholm 1996 är Erikssons främsta meriter som aktiv. Nu arbetar han som tränare vid friidrottsgymnasiet i Falun.

Radiosporten
radiosporten@sr.se